Kees Kielen


Werk­groep­co­ör­di­nator Flevoland en oud-Statenlid

Kees Kielen

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Ik ben Kees Kielen en ik woon in Dronten. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als statenlid voor de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Flevoland en ben ik regiocoördinator voor de partij.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

In 1972 kwam het rapport van de club van Rome uit genaamd ”De grenzen aan de groei”. Het schokte de hele wereld door te vertellen dat er maar een aarde is, en dat je dus niet oneindig kon doorgroeien met consumeren van alles wat de aarde geeft. Het was de start van het milieubewustzijn. In 1973 en 1979 kwamen daar nog twee oliecrisissen overheen met benzine op de bon en autoloze zondagen. Tot mijn verbazing ging iedereen daarna verder alsof er niets was gebeurd.

Ik heb altijd veel commentaar gehad over hoe ons land werd geregeerd. Mijn ideeën verschilden echter zo sterk van alle conventionele partijen dat daar lid van worden echt geen optie was. Tot ik het partijprogramma van de Partij voor de Dieren las. Dat paste zo helemaal bij me. De Partij voor de Dieren was de eerste partij waarbij ik ook de urgentie vond om de wereld te beschermen voor het welzijn van alles wat leeft. Er waren blijkbaar nog meer mensen die net zo dachten als ik. Ik ben direct ook een actief lid geworden om te helpen strijden tegen al het politieke wanbeleid dat we al zo lang om ons heen zien.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

Mijn favoriete plek in Flevoland is de woonwijk manege in Dronten. Ik woon daar al meer dan 30 jaar met veel plezier. De wijk met veel groen is ruim opgezet en ik woon op 100 meter afstand van het dorpsbos. Ik wandel daar iedere ochtend met mijn hondje.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws