Marilena van der Pol


Kandidaat #5

Marilena van der Pol

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Mijn naam is Marilena, ik ben 25 jaar oud en woon in Almere. Ik ben al jaren actief bij de Partij voor de Dieren, en sinds 2018 werk ik voor de gemeenteraadsfractie in Almere. Daarnaast werk ik als vertaler Deens-Nederlands bij een vertaalbureau.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Al van jongs af aan maak ik me zorgen over klimaatverandering, en nu komen de problemen die daarbij tevoorschijn komen steeds dichterbij. Ik heb een groot hart voor dieren, en ik kan niet tegen onrecht. Wat mij betreft is de Partij voor de Dieren de enige partij die de samenhang tussen alles op aarde ziet en op waarde kan schatten. Alle crises die nu in Nederland spelen zijn niet uit het niets ontstaan, maar ze hangen samen, en ze kunnen opgelost worden door op een betere manier met de natuur en de dieren om te gaan. Daar zet ik mij graag voor in.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

Ik hou van water, de rust die dat oppervlak uitstraalt en soms juist het lawaai dat ermee gepaard gaat, maakt altijd wat bij mij los. Ik woon vlakbij het Gooimeer, en een wandeling langs het water of een frisse duik doet me altijd goed. Daarnaast geniet ik ook van klein geluk – het bosje waarop uitkijk vanuit mijn slaapkamer is me heel dierbaar.

Onze kandidaten

  1. Sylvia Kers
  2. Kjell van Wijlandt
  3. Govert Schipper
  4. Ayla Lokhorst
  5. Marilena van der Pol
  6. Edwin ten Brink
  7. Laurens Duiveman
  8. Kees Kielen
  9. Froukje Hempenius
  10. Kees Vlak
  11. Bernice Lewis
  12. Henny Jagersma-Hogeboom
  13. Jesse Luijendijk
  14. Leonie Vestering