Sylvia Kers


Statenlid

Sylvia Kers

Geboren in Amsterdam en sinds 1997 inwoner van de Provincie Flevoland, woont Sylvia nu met veel plezier in de Gemeente Dronten. In het dagelijks leven is ze zelfstandig ondernemer en moeder van drie prachtige kinderen. Sinds 2016 is ze actief voor de Partij voor de Dieren.

Sylvia over haar rol in Provinciale Staten: 'Tegenwoordig lijkt alles alleen nog maar om geld te gaan en zijn we alleen maar bezig met MEER, MEER, MEER! Maar met deze instelling geven we een aarde door aan onze kinderen met niet alleen meer klimaatproblemen dan ooit, maar ook een aarde waarop respect, verdraagzaamheid, de dieren en natuur niet meer vanzelfsprekend zijn. Provincies hebben veel invloed op het beleid dat hierover gaat, vandaar dat ik me hier via deze weg sterk voor wil maken.'

In Provinciale Staten houdt Sylvia zich als Statenlid bezig met de portefeuilles Mobiliteit, Economie en Maatschappij, thema's die haar vanuit haar professie en persoonlijkheid op het lijf zijn geschreven.


Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?


Mijn naam is Sylvia Kers, 47 jaar en sinds 1997 woonachtig in het prachtige Flevoland. In het dagelijks leven werk ik als zelfstandig ondernemer én ben ik statenlid en fractievoorzitter voor onze mooie partij in Provinciale Staten. Ik woon in Dronten.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?


Het was in 2015 dat ik het verkiezingsprogramma las van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dat voelde voor mij als een feest van herkenning: werkelijk alles viel op zijn plek. Ik heb mij na de verkiezingen direct aangemeld als lid en ben actief geworden voor de partij. Geen dag heb ik daar spijt van gehad. Iedere dag weer ben ik blij en gelukkig dat ik onderdeel mag zijn van deze mooie, bevlogen groep mensen, onze idealen mag uitdragen en op mag komen voor een leefbare planeet voor ál haar inwoners: mens én dier.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?


Dat is een hele moeilijke vraag want er zijn zoveel mooie plekjes in Flevoland dat het lastig kiezen is. Maar als ik dan iets zou moeten kiezen dan is het het mooie en grote fietsnetwerk dat wij hebben in Flevoland en via waar je werkelijk overal kunt komen. Wij maken dan ook graag op een mooie avond of weekenddag een flinke tour op de fiets en genieten van alle mooie natuur die Flevoland rijk is.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws