Froukje Hempenius


Frac­tie­vrij­wil­liger

Froukje Hempenius

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Mijn naam is Froukje Hempenius en ik woon in het groene en ruim opgezette Zeewolde met mijn gezin. Ik werk ruim 25 jaar in het welzijnswerk. Momenteel ondersteun ik mantelzorgers met gesprekken en bijeenkomsten en bouw ik een sterk netwerk van vrijwilligers en organisaties.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Van jongs af aan houd ik van dieren, het bos en de natuur. Daar vind ik rust. Ik wil graag beschermen wat kwetsbaar is en me daarvoor inzetten. Natuur, dier én ook zeker de mens! Dat is voor mij de reden om actief te worden voor Partij voor de Dieren.

In de provinciale staten worden belangrijke beslissingen gemaakt over bijvoorbeeld natuurgebieden, boerenbedrijven en het is belangrijk dat de invloed van onze partij daar groter wordt. Daarom sta ik op de lijst en ben ik actief in Zeewolde. Met meer stemmen kunnen we beter opkomen voor de kwetsbaren in onze provincie.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

Mijn favoriete plek in Flevoland is het stukje natuur dat is ontstaan uit het gronddepot in Zeewolde. Alle planten zijn aan komen waaien en de meeste paden zijn vanzelf ontstaan. Hoe klein het ook is, in dit bosje geniet ik van de ongetemde, wilde natuur. Alle kleine beetjes helpen.