Henny Jagersma-Hogeboom


Kandidaat #12

Henny Jagersma-Hogeboom

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Ik ben Henny Jagersma-Hogeboom en ik woon samen met mijn man en poes in Marknesse. Ik ben huisvrouw en moeder van 3 mooie volwassen zonen, 3 schone dochters en 6 mooie kleindochters. Van huis uit ben ik betrokken bij dierenwelzijn; mijn moeder was een fervent dierenactiviste.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Zelf wist ik op jonge leeftijd al dat ik de stem van de dieren wilde zijn. Omdat zij zelf niet kunnen spreken en niet voor zichzelf kunnen opkomen. Ik vind ook dat we goed moeten zorgen voor onze planeet Moeder Aarde en al haar schepselen. Daarom streef ik ernaar zo duurzaam mogelijk te leven en eet ik zoveel mogelijk biologisch en vegan. De Partij voor de Dieren sluit helemaal aan bij mijn persoonlijke waarden en doelstellingen. Ik ben dan ook al in 2002 lid geworden en zet me vanaf 2006 actief in voor deze bijzondere partij. Daarom ook dat ik mijn naam heb verbonden aan de kandidatenlijst voor de PS.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

De mooiste plek in Flevoland? Het Kuinderbos. Dankzij de geweldige boswachter is er op deze plek ruimte voor het harmonisch samengaan van natuur, bomen en dieren en mensen.

Onze kandidaten

 1. Sylvia Kers
 2. Kjell van Wijlandt
 3. Govert Schipper
 4. Ayla Lokhorst
 5. Marilena van der Pol
 6. Edwin ten Brink
 7. Laurens Duiveman
 8. Kees Kielen
 9. Froukje Hempenius
 10. Kees Vlak
 11. Bernice Lewis
 12. Henny Jagersma-Hogeboom
 13. Jesse Luijendijk
 14. Leonie Vestering