Leonie Vestering


Kandidaat #14

Leonie Vestering

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Leonie Vestering, ik woon in Almere en ik ben Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, waar ik verantwoordelijk ben voor de landbouwportefeuille, stikstof, de vee-industrie, landbouwgif, natuur en wilde dieren. Hiervoor was ik fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Flevoland en in Almere, was ik directeur van Wilde Dieren de Tent Uit en bestuurslid van Bont voor Dieren.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Jaarlijks worden er in Nederland 600 miljoen dieren in de vee-industrie gefokt, gebruikt en gedood. Dieren die een bewustzijn, gevoelens en emoties hebben en net zo graag willen leven als wij mensen. Ik vind het niet te verkroppen dat mensen zichzelf het recht hebben toegeëigend andere levende wezens zoveel leed toe te brengen. Daarom strijd ik namens hen voor hun belangen, en uiteindelijk is dat ook in het belang van mensen. Door de gehele planeet en al haar bewoners centraal te stellen, biedt de Partij voor de Dieren oplossingen voor de vele crises waarin we verkeren: de biodiversiteitscrisis, de klimaatcrisis, de gezondheidscrisis–ze vloeien voort uit het denken vanuit de kortetermijnbelangen van de westerse mens en haar geld. De politiek heeft een radicale omslag nodig om de aarde leefbaar te houden. Idealisme is het nieuwe realisme.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

De Kemphaan. Het prachtige groene landgoed in Almere waarin Stichting Aap een veilige haven biedt voor uitheemse dieren in nood, maar waar ook de biologische markt plaatsvindt. Een fijne plek voor mens én dier.

Onze kandidaten

 1. Sylvia Kers
 2. Kjell van Wijlandt
 3. Govert Schipper
 4. Ayla Lokhorst
 5. Marilena van der Pol
 6. Edwin ten Brink
 7. Laurens Duiveman
 8. Kees Kielen
 9. Froukje Hempenius
 10. Kees Vlak
 11. Bernice Lewis
 12. Henny Jagersma-Hogeboom
 13. Jesse Luijendijk
 14. Leonie Vestering