Ayla Lokhorst


Statenlid

Ayla Lokhorst

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Ik heet Ayla Lokhorst (1988, zij/haar), geboren en getogen in Amsterdam en woon sinds 2018 in Almere. Samen met mijn vriend en zoon. In 2021 heb ik als stagiair meegelopen bij de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Almere en na eerst een periode fractieassistent zijn geweest ben ik raadslid geworden in september 2022. Na 11 jaar te hebben gewerkt bij Zorginstituut Nederland, focus ik mij sinds eind 2022 volledig op de Partij voor de Dieren als gemeenteraadslid, beleidsmedewerker bij de Provinciale Staten Flevoland en campagnecoördinator voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Ik ben al een tijd lid van de Partij voor de Dieren en ben actief geworden als vrijwilliger sinds ik in Flevoland woon. Daarna ben ik me pas echt gaan interesseren voor politiek. Ik hoop eraan bij te dragen dat mijn nieuwe stad en provincie zich groen en blauw ontwikkelen met oog op alle inwoners en op de toekomst.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

Bijna dagelijks fiets ik langs het Weerwater in Almere, waar ik elke keer weer geniet van de luchten, het licht en de vogels. Daarnaast vertoef ik graag in bibliotheken.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen