Laurens Duiveman


Frac­tie­vrij­wil­liger

Laurens Duiveman

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Mijn naam is Laurens Duiveman, bioloog (drs), onderzoeker en docent. Ik heb gewerkt in het onderwijs, jeugddetentie, natuurbescherming, landbouw, tuin en landschapsinrichting en ICT. Momenteel ben ik docent Toegepaste Biologie aan een MBO die stad en natuur verbindt, in Almere, daar woon ik ook. Heb zowel op verschillende plekken in Nederland gewoond als een tijdje daarbuiten, voornamelijk in het Caraïbische gebied. Ik heb een zoon van 18 en geen huisdieren.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Mijn passie is toch echt de natuur, ik maak me sterk voor een natuur die meer ruimte krijgt om zichzelf te kunnen ontwikkelen in alle vrijheid. Natuur die minder beheerd wordt. Schoon water speelt hier mijn mening een cruciale rol in. Ik probeer zelf een zo’n klein mogelijke footprint te hebben op deze mooie wereld. Dit draag ik ook graag uit en daarnaast kom ik op voor alle wezens zonder stem, zij die een Partij voor de Dieren nodig hebben om recht te doen aan hun bestaan. Naar mijn mening is er maar een partij die die natuur vooropzet en die hebben wij en alles om ons heen hard nodig om een vuist te kunnen maken, een stem te geven aan datgeen al zolang een ondergeschoven belang heeft gekend.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

De Oostvaardersdijk. Vanaf daar zie je twee mooie kanten van Flevoland: het water van het Markermeer en de wateren achter de dijk in de polder. Ik zou heel graag een verbinding zien voor dieren om de doorsteek te kunnen maken.