Govert Schipper


Burgerlid

Govert Schipper

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Mijn naam is Govert Schipper, (hij/hem) 53 jaar, sinds 2007 woonachtig in Lelystad. Van beroep ben ik softwareontwikkelaar, de laatste 20 jaar als zzp'er. Verder ben ik getrouwd en vader van twee kinderen. Ik mag erg graag lezen (heel breed), muziek luisteren en film kijken. Als vrijwilliger ben ik nu een paar jaar betrokken bij Filmtheater Lelystad. Samen met nog drie andere Lelystedelingen zit ik in het bestuur van stichting Lelystad Schoon.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Ik ben nog maar relatief kort politiek actief en heb in het verleden van alles gestemd. Totdat ik me echt ging verdiepen in de standpunten en al snel enthousiast werd van die van de Partij voor de Dieren. Mede via het schoonlopen kende ik al een paar mensen uit de lokale werkgroep, dus daar ben ik vrijwel direct bij aangesloten. Inmiddels ben ik coördinator van diezelfde werkgroep en hebben we al een aantal mooie activiteiten op touw gezet. Het was niet direct mijn ambitie om volksvertegenwoordiger te worden, maar de huidige crises vragen om een gezamenlijke aanpak, die ik bij de andere partijen mis. Daarom wil ik me graag inzetten voor onze mooie provincie.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

Flevoland kent zoveel mooie plekken. Alleen al in het buitengebied van Lelystad zijn prachtige stukken bos waar je heerlijk kunt wandelen. Toen ik halverwege 2013 begon met geocaching heb ik de provincie goed leren kennen. Het meest bijzondere vind ik wel de verschillende locaties met landschapskunst (Land Art).