Maak kennis met ons nieuwe Statenlid, Sylvia Kers!


29 januari 2021
'Kan niet bestaat niet’, is mijn levensmotto.

Interview met Sylvia Kers, het nieuwe Statenlid van de Provinciale Statenfractie Flevoland.

Hoe kijk je aan tegen je nieuwe functie als Statenlid?

Als je burgerlid bent, zoek je dingen uit. Je zit in commissies, bereidt die voor en doet daar actief aan mee. Maar de uiteindelijke afronding ligt bij de Provinciale Staten. Dat vind ik het uitdagende aan Statenlid zijn en dat maakt me enthousiast. Nu kan ik een dossier van A tot Z behandelen; vanaf het eerste regeltje tot aan de druk op de stemknop. Het voelt fijn om het helemaal af te mogen maken na zo’n heel traject en me zo maximaal te kunnen inzetten op een onderwerp.

Wat verandert er in je dagelijkse bezigheden?

Eigenlijk verandert er niet zoveel. We zijn een kleine fractie. Iedereen doet mee, heeft zijn eigen portefeuilles en expertise. Ik krijg wel meer werkzaamheden en verantwoordelijkheden, maar ik houd dezelfde thema’s.

Op welke onderwerpen ga je je specifiek richten?

Mijn portefeuille is (en blijft) Economie, Mobiliteit en Samenleving. Die thema’s zijn mij op het lijf geschreven, ook vanuit mijn werkzaamheden als ondernemer in de zakelijke dienstverlening. Daarbij haak ik ook erg aan op gelijke rechten en kansen voor álle bewoners op de planeet, en de duurzame behandeling van de aarde. Dit soort thema’s kun je op verschillende manieren insteken. Voor mijn gevoel zit ik bij mijn EMS-portefeuille ook aan de knoppen voor verandering. Door op de juiste manier aan die knoppen te draaien, hoop ik dat we de negatieve veranderingen van het huidige (economische) beleid kunnen verminderen en vermijden.

Het thema ‘economie’ benader ik niet vanuit economische groei, maar vanuit de vraag hoe we het met zijn allen, en dan écht met zijn allen, goed kunnen hebben. Bij de thema’s van EMS loop je het risico om vast te komen zitten in cirkelredenaties. We hebben bijvoorbeeld veel nieuwe woningen nodig en mensen moeten kunnen werken om die te kunnen betalen. Hoe zorg je dan voor meer werkgelegenheid in een samenleving waar economische groei niet meer leidend is? Hoe zorg je dat iedereen mee kan (blijven) doen en ertoe doet in de samenleving? Dat soort puzzels vind ik mooi.

Wat zijn je plannen als Statenlid?

Ik word gedreven door mijn passies. Ik zie de wereld zoals hij zou moeten zijn. Door het beeld van hoe ik vind dat de wereld moet zijn blijf ik altijd zoeken naar mogelijkheden om dat te bereiken. Daarbij schuw ik onorthodoxe oplossingen niet. Vanuit daar zie ik dat heel veel dingen anders kunnen, maar dat de meeste mensen, organisaties en overheidsinstanties vastlopen in telkens hetzelfde cirkeltje. Als we onze kinderen niet dit soort dingen meegeven, worden die cirkels niet doorbroken. Het fijne aan mijn portefeuilles is dat de maatschappij uiteindelijk de verandering ís. De gevolgen van zaken die in mijn portefeuille behandeld worden zijn heel direct. Ik ben een verbinder en ben altijd op zoek naar een haakje met anderen. Hierdoor hoop ik steeds meer mensen bewust te kunnen maken dat verandering nodig en altijd mogelijk is. Dit geldt ook voor onze provincie en de invloed die wij op dit beleid hebben vanuit Provinciale Staten. Hier ga ik mij de komende jaren voor inzetten.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Afscheidsspeech Leonie Vestering in de Provinciale Staten

Voorzitter, tijdens mijn eerste kennismaking met de provincie wekte deze op mij vooral een masculiene indruk op. De afgelopen...

Lees verder

Afscheidswoord commissaris van de Koning Leen Verbeek voor Leonie Vestering in de Provinciale Staten

Beste Leonie, Het is misschien wel een understatement als ik zeg dat ambitieus bent en idealistisch. Je hebt lokaal en provi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws