Tijdelijk jacht­verbod wegens het strenge winterweer


8 februari 2021

De Partij voor de Dieren vraagt maandag het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland vanwege het strenge winterweer een volledig jachtverbod in te stellen.

Statenlid en fractievoorzitter Jesse Luijendijk: “De dieren raken verzwakt en uitgeput door de kou en doordat er weinig voedsel en water beschikbaar is. Het minste wat we voor deze dieren kunnen doen is ze met rust laten en niet afknallen.”

De provincie kan bij extreem winterweer de plezierjacht stilleggen. De Partij voor de Dieren wil de jacht niet alleen laten staken op deze zogenoemde 'vrij bejaagbare dieren', maar ook op dieren waarvoor de provincie een ontheffing, vrijstelling of opdracht heeft verleend.

Luijendijk: “een tijdelijk jachtverbod zou een mooi besluit en begin zijn. Laten we duidelijk zijn: jagen is al ongelofelijk laf, maar jagen op dieren die zijn verzwakt door de koud en een gebrek aan voedsel en water, is echt de overtreffende trap. Uiteindelijk strijden wij altijd door voor een definitief jachtverbod. Wij delen onze provincie met prachtige dieren (of zij delen hun land eigenlijk met ons). Laten we leren samen te leven, in plaats van hen te doden voor de "lol". Bescherm de dieren in Flevoland tegen de kogel!"

In verschillende andere provincies is ook de oproep gedaan om de jacht stil te leggen vanwege het winterweer.

Lees de vragen hier.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Maak kennis met ons nieuwe Burgerlid, Marjolijn Veenstra!

Als iets voelt als je passie, dan ervaar je dat bijna nooit als werk. Interview met Marjolijn Veenstra, ons nieuwe Statenlid...

Lees verder

Interpellatiedebat over verkeerde methode van afschot in de Oostvaardersplassen

Partij voor de Dieren heeft samen met PVV een interpellatiedebat aangevraagd over de wijze van afschot van herten in de Oostv...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws