Maak kennis met ons nieuwe Burgerlid, Marjolijn Veenstra!


2 februari 2021
Als iets voelt als je passie, dan ervaar je dat bijna nooit als werk.

Interview met Marjolijn Veenstra, ons nieuwe Statenlid.

Wat betekent het volgens jou om Burgerlid te zijn?

Voor mij is het een mooie eer om onderdeel te mogen uitmaken van de fractie Flevoland. Als Burgerlid hoop ik me verder te kunnen inzetten voor mens, dier en natuur. Dat mocht ik al in Almere doen, maar om dit nu door te kunnen trekken naar heel Flevoland voelt echt als een hele nieuwe uitdaging.

Wat verandert er in je dagelijkse bezigheden?

Nou ja, het kost praktisch gezien natuurlijk meer tijd. Ook om de verdiepingsslag te maken voor de belangrijke onderwerpen die spelen in de provincie. Ik heb er wel heel veel zin in en ik heb geluk: als iets voelt als je hobby en passie, dan ervaar je dat bijna nooit als werk.

Op welke onderwerpen ga je je specifiek richten?

Ik ga me verdiepen in de portefeuille ‘RND’: ruimte, natuur en duurzaamheid. Die portefeuille bevat onderwerpen die bij mij passen en waar ik me sterk voor wil maken, zoals de jacht op wilde dieren, de intensieve veehouderij en het klimaat. Ik kom uit de dierenwelzijnswereld, ben opgeleid als natuurkundig ingenieur. Ik strijd al jaren tegen dierenleed. Daardoor voelen diergerelateerde onderwerpen eigenlijk als een soort verlengstuk van mezelf. Het klimaat is natuurlijk weer nauw verbonden met de dieren, vanwege de intensieve veehouderij die zo’n druk op het klimaat zet. We hebben maar één planeet. Als we die verliezen, verliezen we onszelf.

Wat zijn je plannen als Burgerlid?

Om Flevoland groener, duurzamer en diervriendelijker te maken. Flevoland is een hele groene provincie, heel mooi. We hebben prachtige biodiversiteit, wilde dieren… we hebben vossen, de Oostvaardersplassen! Dat is uniek en moeten we zo houden. Het is super belangrijk dat wij de urgentie en schoonheid van het groen in onze provincie gaan inzien. Veel mensen verhuizen naar Flevoland vanwege dat groen en de rust. Dat zijn hele belangrijke kwaliteiten die we niet moeten verliezen.

Ik voel dat wat ik doe, ik dat voor iedereen doe. Alles wat wij doen heeft indirect invloed op de gezondheid van de aarde. Ik voel me erg gesteund in die strijd om de aarde te behouden. Daardoor laat ik me niet zo snel uit het veld slaan.

Wij staan voor:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws