Partij voor de Dieren wil jachtstop wegens winterkou


20 december 2010

De Partij voor de Dieren in Flevoland vraagt het college van Gedeputeerde Staten met directe ingang een jachtverbod op alle dieren in te stellen vanwege de winterse omstandigheden.


Op dit moment is er al dagenlang sprake van een periode met matige tot strenge vorst, een volledige sneeuwbedekking in de provincie en een zeer beperkte oppervlakte van open water door ijsontwikkeling. In de provincies Zeeland en Limburg is de jacht daarom al gesloten.
Per brief vraagt Melissa Bax, Statenlid voor de Partij voor de Dieren in Flevoland, het college van GS om zo spoedig mogelijk over te gaan tot sluiting van de jacht.


Bax: “De komende nachten vriest het 's nachts matig tot streng. En omdat de temperatuur overdag rond het vriespunt ligt, zullen velden en open terreinen bedekt zijn met een laagje ijs onder de sneeuw. De mogelijkheden voor dieren om voedsel te zoeken zijn daardoor sterk beperkt. Ook schuilmogelijkheden voor dieren zijn zeer beperkt in de sneeuw. Dieren hebben dan geen enkele kans tegen jagers en zijn verzwakt door de kou. Dat moet voldoende aanleiding zijn om de jacht te sluiten.”

Gerelateerd nieuws

Esther Ouwehand verklaart Flevoland gentechvrij

Zeewolde, 7 juni 2010 -- Vanmiddag heeft Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren, de provincie Flevo...

Lees verder

Stropersmiddel toegestaan in Flevoland

De provincie Flevoland heeft aan Faunabeheer ontheffing verleend om met kunstlicht gaan schieten op vossen die zich rondom ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws