Leonie Vestering opnieuw lijst­trekker Partij voor de Dieren Flevoland


9 december 2018

Lelystad, 9 december 2018 – De leden van de Partij voor de Dieren hebben vandaag tijdens het landelijk congres unaniem de kandidatenlijst vastgesteld en daarmee Leonie Vestering verkozen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland. Vestering zal bij benoeming in maart direct een voorstel tot een ‘staakt het vuren’ in de Oostvaardersplassen indienen: “De afgelopen jaren hebben wij keihard gestreden tegen de barbaarse plannen om gezonde dieren af te schieten in de Oostvaardersplassen. Een meerderheid van onverantwoorde politici heeft gekozen voor de oneindige jacht op gezonde dieren. Het is nu aan de kiezer om in maart te kiezen voor een partij die deze dieren rust, ruimte en beschutting biedt, in plaats van de kogel!”

In de afgelopen 4 jaar maakte huidig fractievoorzitter Leonie Vestering zich onder andere sterk tegen de jacht op dieren, de uitbreiding van Lelystad Airport en de bio-industrie. Ook was ze initiatiefnemer van de Regenboogprovincie, voor de sociale veiligheid van LHBTI’s. Veel besluitvorming in de provincie raakt direct aan dieren, natuur en milieu. De Partij voor de Dieren neemt op 20 maart volgend jaar in twaalf provincies deel aan de Provinciale Statenverkiezingen. Tevens doet de partij mee in zeven waterschappen, maar niet aan de verkiezingen voor het waterschap Zuiderzeeland.

Vestering is blij met een sterke lijst, vol bekend, maar ook nieuw talent. Zo staat Jesse Luijendijk, nu raadslid namens de Partij voor de Dieren in Almere, op de tweede plaats, en staat Erik Puijk, beleidsmedewerker bij de fractie op de derde plek. Melissa Bax, eerste Statenlid namens de Partij voor de Dieren in Flevoland, is lijstduwer. “In de Provinciale Staten van Flevoland zullen wij ook in de volgende periode keihard moeten strijden om de provincie diervriendelijker en groener te krijgen. Ik ben dan ook heel trots op deze ijzersterke lijst met kandidaten die de idealen van de Partij voor de Dieren in Flevoland wil verwezenlijken”.

De Partij voor de Dieren ziet ook grote mogelijkheden om via winst in Provinciale Staten het aantal zetels in de Eerste Kamer fors uit te breiden, en daarmee een doorslaggevende stem te krijgen en de druk op de coalitie voor een duurzamer beleid op te voeren. Fractievoorzitter in de Eerste Kamer Niko Koffeman: “Het kabinet legt het lot van de 2 miljoen dieren die jaarlijks gedood worden door hobbyjagers, volledig in handen van de provincies. Het faunabeleid van de provincies is tot nu zeer dieronvriendelijk. Alle natuurschoon die in de Provinciale volksliederen bezongen wordt, zoals de populatie weidevogels, duingebieden, natuurgebieden en akkerranden, staat sterk onder druk of is zelfs al verdwenen. Een sterke Partij voor de Dieren kan daar verandering inbrengen.”

De volledige lijst:
1. Leonie Vestering
2. Jesse Luijendijk
3. Erik Puijk
4. Sylvia Kers
5. Linda Kemper
6. Marjolijn Veenstra
7. Kees Vlak
8. Kees Kielen
9. Pablo Moleman
10. Francis van Staa
11. Arno-Jan Boere
12. Melissa Bax

Gerelateerd nieuws

Zwarte dag voor grote grazers na uitspraak rechter Oostvaardersplassen

De Partij voor de Dieren vindt het een zwarte dag nu de rechter in een voorlopige voorziening heeft uitgesproken dat 1830 gez...

Lees verder

Partij voor de Dieren publiceert verkiezingsprogramma Provinciale Staten 2019

Lelystad, 25 januari 2019 – Het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen in F...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws