Zwarte dag voor grote grazers na uitspraak rechter Oost­vaar­ders­plassen


Dieren bescherm je niet door ze af te schieten

6 december 2018

De Partij voor de Dieren vindt het een zwarte dag nu de rechter in een voorlopige voorziening heeft uitgesproken dat 1830 gezonde edelherten in de Oostvaardersplassen mogen worden geschoten. “Gezonde dieren afschieten heeft niets met dierenbescherming te maken” aldus Leonie Vestering, Statenlid in de provincie Flevoland namens de Partij voor de Dieren. “Dieren hebben bescherming, beschutting en ruimte nodig, in plaats van de kogel.”

Om de sterfte van afgelopen winter te voorkomen, wordt nu 80 procent van de populatie edelherten, een beschermd diersoort, afgeschoten. Gemiddeld ligt het sterftepercentage van de edelherten in de Oostvaardersplassen op ongeveer 30 procent.

Complexe familiestructuren zullen met de jacht op gezonde dieren en hun jongen wordt geopend aan flarden geschoten. Ook worden dieren de nodige beschutting en schuilplekken ontzegd en is er meer ruimte voor recreatie en toerisme. De Partij voor de Dieren heeft zich fel tegen dit barbaarse en wrede plan gestreden en pleit al jarenlang zowel in de Tweede Kamer als in de Provinciale Staten van Flevoland voor de meest diervriendelijke oplossing: het verbinden van de Oostvaardersplassen met andere natuurgebieden en het bieden van voldoende beschutting.

Nu de rechter het dieronvriendelijke jagersplan heeft goedgekeurd, zet de Partij voor de Dieren in op de verkiezingen in maart. “Het besluit om gezonde dieren af te schieten is genomen door onverantwoordelijke politici. Het is aan de kiezer in maart om de keuze te maken voor een partij die dierenlevens wél belangrijk vindt en kiezen voor de meest diervriendelijke oplossing: verbinden van de Oostvaardersplassen en beschutting bieden” aldus Vestering.

De Partij voor de Dieren zal zich blijven verzetten tegen beleid waarbij recreatie, toerisme en jagersbelangen boven die van de dieren gaan.

Foto: Arno-Jan Boere

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Provincie blijft wegkijken van dierenleed in huiveringwekkende kippenstal

Lelystad, 14 november 2018 – De Partij voor de Dieren werd vandaag verboden om beelden van een horror-kippenstal te vertonen ...

Lees verder

Leonie Vestering opnieuw lijsttrekker Partij voor de Dieren Flevoland

Lelystad, 9 december 2018 – De leden van de Partij voor de Dieren hebben vandaag tijdens het landelijk congres unaniem de kan...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws