Leonie Vestering kandidaat Tweede Kamer­ver­kie­zingen


28 november 2016

De leden van de Partij voor de Dieren hebben zondag tijdens het landelijk congres Leonie Vestering uit Almere gekozen als kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. De 32-jarige fractievoorzitter en Statenlid in de provincie Flevoland staat op nr. 23. Marianne Thieme is opnieuw verkozen als lijsttrekker.

Leonie Vestering voormalig directeur van Wilde Dieren de Tent Uit, een vereniging van nationale en internationale dierenwelzijnsorganisaties. Haar grootste succes was het verbod op wilde dieren in circussen in 2015. Als nevenfunctie is ze bestuurslid van Stichting Bont voor Dieren. Eerder was Vestering werkzaam bij stichting MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ze studeerde onder andere Middle-Management maar ook klassieke muziek aan het conservatorium.

Volgens recent opinieonderzoek is er een kiezerspotentieel voor de Partij voor de Dieren van 12%, een equivalent van 16 Kamerzetels. De Partij voor de Dieren staat in de peilingen op 5 zetels, 3 meer dan de huidige situatie. Vestering: “Er is een wereld te winnen voor mens, dier en natuur. De Partij voor de Dieren heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als enige partij met een planeetbrede visie en zet zich af tegen het single-issue denken van de traditionele politieke partijen waarbij gedacht wordt vanuit de portemonnee. Het partijprogramma heet Plan B, omdat er geen planeet B is. Onze partij is de enige die niet doet aan symptoombestrijding, maar een echte oplossing biedt voor een leefbare aarde voor onze huidige en toekomstige generaties.”

Gerelateerd nieuws

Wanhoop nabij voor zieke egels

Afgelopen maand heeft de egelopvang Stichting Egelbescherming uit Huizen een opnamestop moeten instellen voor egels uit Flevo...

Lees verder

Schriftelijke vragen over carbidschieten Zeewolde

De Partij voor de Dieren Flevoland wil dat het carbidschieten in Zeewolde wordt verboden. De gemeente Zeewolde heeft het even...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws