Leonie Vestering gekozen als lijst­trekker voor Flevoland


30 november 2014

Leonie Vestering lijsttrekker Partij voor de Dieren bij Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland

Almere, 30 november 2014 – De leden van de Partij voor de Dieren hebben vandaag tijdens het landelijk congres Leonie Vestering uit Almere gekozen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland op 18 maart 2015. De partij doet in 10 provincies mee aan de verkiezingen.

Leonie Vestering is directeur van Wilde Dieren de Tent Uit, een vereniging van nationale en internationale dierenwelzijnsorganisaties. Haar grootste succes was de afspraak in het Regeerakkoord van 2012 om wilde dieren in circussen te verbieden. Als nevenfunctie is ze bestuurslid van Stichting Bont voor Dieren. Eerder was Vestering werkzaam bij stichting MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ze studeerde onder andere Middle-Management maar ook klassieke muziek.

De Partij voor de Dieren streeft naar een zorgzame en respectvolle behandeling van dieren, natuur en milieu. Flevolandse speerpunten zijn het tegengaan van jacht en intensieve veehouderij, het bevorderen van biologische landbouw, uitbreiding en behoud van natuur.

Een einde aan de hobbyjacht

Vestering: “In Nederland worden jaarlijks 2 miljoen dieren voor het recreatieve genoegen van de jager dood geschoten. Een meerderheid van de Nederlanders vindt echter dat het doden van dieren voor de lol verboden moet worden. Als vertegenwoordiger van de Partij voor de Dieren wil ik in Flevoland een einde maken aan deze wrede vorm van vermaak.”

Leonie; Lijstaanvoerder

[Kandidatenlijst PS Flevoland]

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws