Geen data­center in Zeewolde


14 april 2021

Deze week is een deel van de commissies besloten en daarom is dit het perfecte moment om eens in te zoomen op ons standpunt over (de komst van nieuwe) datacenters in Flevoland.

Wist je dat…

  • Het de bedoeling is dat in Zeewolde al over een jaar wordt gestart met de bouw van wat het grootste datacenter in Europa moet worden?
  • Een van de mogelijke problemen voor het milieu het koelwater is? Zo stelden onze Kamerleden Eva van Esch en Lammert van Raan vragen over of het koelwaterverbruik per datacenter verschilt en hoe het zit met het gebruik van chemicaliën en de controle daarop.

Datacenters zijn wereldwijd waarschijnlijk nodig, maar waarom moeten ze komen te staan in een land dat al een woningtekort en een landbouwoverschot heeft en iedere vierkante meter beter kan gebruiken om onze natuur te versterken? Dat ruikt naar economisch gewin. Laat geld niet de leidraad zijn voor hoe wij onze spaarzame ruimte inrichten! Stop met de Nederlandse grootheidswaanzin: geen megadatacenter in Zeewolde! Houd onze kanalen en website in de gaten voor nieuws.

Wij staan voor:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws