Afscheids­brief Leonie Vestering


16 december 2020

Flevoland, 16 december 2020

Beste voorzitter van de Provinciale Staten van Flevoland, collega Staten- en burgerleden, dierbare collega’s van de griffie en het Provinciehuis, en alle Flevolanders,

Vandaag is de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren voor de Tweede Kamerverkiezingen door de leden van mijn partij vastgesteld. Ik ben trots met u te kunnen delen dat de leden mij op de derde positie van deze lijst zien staan, een zeer verkiesbare plaats. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de felicitaties die ik heb mogen ontvangen sinds mijn voordracht.

Omdat deze kandidaatstelling in de campagne veel tijd van mij zal vragen en ik mijn fractie in Flevoland de ruimte wil geven om zich te blijven concentreren op het belangrijke politieke werk in onze provincie, dien ik hierbij mijn ontslag in als Statenlid per eerstvolgende Provinciale Statenvergadering op 27 januari 2021.

Ik ben trots om jullie te kunnen mededelen dat Jesse Luijendijk het stokje van mij als fractievoorzitter zal overnemen. Met hem als opvolger weet ik dat ik de fractie in goede en kundige handen achterlaat. Daarnaast ben ik verheugd dat ons burgerlid Sylvia Kers graag de hierdoor ontstane vacature als Statenlid zal gaan vervullen. Een ijzersterk team dat zich samen verzet tegen alles wat het leven ontluistert en zich sterk maken voor de bescherming van de meest kwetsbaarsten tegen het recht van de sterkste.

Ondanks het avontuur en het belangrijke werk welke mij te wachten staan in Den Haag, neem ik met weemoed afscheid van de Provinciale Staten van Flevoland. Hoewel mijn werk als Statenlid in de afgelopen bijna 6 jaar vaak aanvoelde als een bittere strijd om de meest kwetsbare te beschermen, ben ik dankbaar dat ik samen met mijn fractie dier, natuur en milieu een stem kon geven. Ik zet dit werk in de Tweede Kamer graag voort, waarbij ik de ontwikkelingen in Flevoland nauwgezet zal blijven volgen.

Als Statenlid heb ik veel mensen ontmoet. Een aantal van deze mensen zijn mij in de loop der tijd erg dierbaar geworden. Met hen heb ik mooie herinneringen gemaakt die ik bij me zal dragen en waar ik regelmatig aan terug zal denken. Van hen hoop ik geen afscheid te nemen, maar houd ik in de aankomende drukke periode altijd tijd vrij.

Tot slot rest mij om mijn grote dank uit te spreken naar de griffie, die mij, mijn fractie en Provinciale Staten altijd zeer deskundig in positie heeft gebracht om ons volksvertegenwoordigende werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Heel hartelijk bedankt.

Ik hoop u allen met mijn afscheid in goede gezondheid te kunnen zien en wens iedereen fijne feestdagen samen,

Leonie Vestering
Fractievoorzitter
Partij voor de Dieren Flevoland


Benieuwd naar onze nieuwe fractievoorzitter? Lees hier meer over zijn plannen!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Leonie Vestering neemt afscheid en Jesse Luijendijk wordt fractievoorzitter

De lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen is definitief vastgesteld door de leden van de Partij voor de Dieren en Leonie Vest...

Lees verder

Maak kennis met onze nieuwe fractievoorzitter, Jesse Luijendijk!

“De natuur verbinden, dat is een droom die ik niet wil loslaten. Daar blijf ik me onvermoeid voor inzetten.” Interview met...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws