Gaby Markandu


Frac­tie­me­de­werker

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Mijn naam is Gaby Markandu, ik woon in Zwolle maar ben opgegroeid in meerdere plekken door heel Flevoland. Ik ben afgestudeerd in interieur design. Ik doe echter weinig met deze opleiding, aangezien ik al mijn tijd wil besteden aan het redden van dieren. Dit doe ik onder andere door fractiemedewerker te zijn voor de fractie van de Partij voor de Dieren in Flevoland. Daarnaast ben ik actief voor de klimaatbeweging Fridays For Future in Zwolle, voor PINK! (de jongerenafdeling van de Partij voor de Dieren) en heb ik een startup 'CurlyTails', waarbij ik organisaties help bij het opnemen van veganisme in hun maatschappelijke doelstellingen.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Tijdens mijn studie volgde ik een excellentieprogramma en kwam ik erachter dat ik erg geraakt was door het verschrikkelijke lijden van dieren in de bio-industrie. Ik wilde actie ondernemen en besloot lid te worden van de Partij voor de Dieren. Als fractiemedewerker kan ik binnen de partij opkomen en ik heb veel kennis en connecties uit mijn lidmaatschap bij de Partij voor de Dieren en de jongerenafdeling PINK! kunnen opdoen. Door het gevoel van gemeenschap binnen de Partij voor de Dieren, voel ik me samen sterk om een einde te brengen aan de bio-industrie!

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

Mijn favoriete plek is het Bultpark in Lelystad. Ik ben opgegroeid vlakbij dit park en kwam hier vaak na schooltijd. Het park is ruim opgezet en ligt midden in Lelystad. Het is wonderbaarlijk hoeveel impact een stukje groen in een woonwijk kan hebben op de gemeenschap. Er is een pluktuin, een hindernisbaan, een hondenpark en een stadsboerderij. Ik bezocht regelmatig de stadsboerderij om te kijken hoe mijn favoriete geitje het deed en hoe ze opgroeide en moeder werd. Nu ik veganist ben, denk ik: hoe mooi het zou zijn als dieren die gered zijn uit de bio-industrie in soortgelijke stadsboerderijen in vrede en liefde hun leven kunnen uitleven?