Beheer en scha­de­be­strijding weer toege­staan, jacht blijft gesloten


27 januari 2010

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben op 25 januari 2010 beheer en schadebestrijding weer toegestaan, hoewel de jacht gesloten blijft. Als reden wordt aangegeven dat de sneeuw inmiddels bijna overal verdwenen is, hierdoor zouden weer meer voedsel- en schuilmogelijkheden voor dieren. Op dezelfde dag was echter heel Flevoland, met uitzondering van de gestrooide wegen al weer een paar dagen bedekt met sneeuw. Volgens het weerbericht van Omroep Flevoland blijft het nog een paar dagen en nachten vriezen, worden daarna voor de rest van de week winterse buien verwacht en waarschijnlijk de week daarna ook nog.

Het weer toestaan van beheer, betekent kennelijk dat GS van mening zijn dat de aantallen dieren van soorten waarover beheer wordt gevoerd te hoog zijn, ondanks de extra sterfte in de afgelopen strenge winterperiode en ondanks de sterfte die nog zal plaatsvinden in de rest van de winter. De fractie van de Partij voor de Dieren heeft daarover statenvragen gesteld.

Gerelateerd nieuws

Jacht in Flevoland gesloten

Vrij snel nadat de fractie van de Partij van de Dieren gevraagd had om sluiting van de jacht, heeft Gedeputeerde Staten van F...

Lees verder

Flevolandse hulp voor Haïti uitgesteld

‘Hulp voor de weeskinderen en de dieren op Haïti’, zo luidde de motie ingediend door de Partij voor de Die...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws