PvdD Flevoland behaalt zetel in Provin­ciale Staten


8 maart 2007
Beste Dierenvrienden,

Het is ons gelukt. Hard hebben we gewerkt, maar dat werd beloond. Maar liefst 3,2% van de uitgebrachte stemmen hebben we behaald. Dat is ruim voldoende voor een zetel. De uitslag betekent voor ons een kiezerstrouw van 85,6% t.o.v. de Tweede Kamerverkiezingen, terwijl de totale opkomst in Flevoland slechts 55,8% was van die bij de Kamerverkiezingen. Toen haalden we 2,1% van de stemmen van Flevoland.

De Werkgroep Flevoland bedankt de meer dan 40 vrijwilligers die aan dit succes hun bijdrage hebben geleverd. We gaan verder op de koers die we hebben ingeslagen. Er zal veel werk op ons afkomen om onze taak binnen de Provincie overeenkomstig onze idealen goed uit te voeren. Door elkaar te blijven ondersteunen zal het ons lukken het dierenwelzijn binnen Flevoland de komende jaren op de agenda te houden. Verdere informatie volgt spoedig.

Uitslagen kun je vinden op de site van de provincie www.flevoland.nl.
Woensdagavond hadden we afgesproken in het Provinciehuis. In spanning wachtten we op de uitslagen. Als eerste kwam Urk.Daar haalden we 0,2% van de stemmen. Dat bleek een verdubbeling van de 9 stemmen van de vorige verkiezingen naar 17. Juichen dus. Toen kwam Zeewolde. Vorige keer 2,0%, nu 2,5%. De volgende plaats was Dronten. Van 1,5% naar 2,0%. Toen Noordoostpolder: van 1,4% naar 2,0%.Hoewel er behoorlijke toenamens waren zaten we toen nog onder het kiesdeler-percentage van 2,56%. Opeens kwamen er van alle kanten journalisten op lijsttrekker Melissa Bax af. Die wisten meer dan wij.De grote klapper kwam. Almere van 2,5% naar 4,2%. Hoera. Het kon niet meer stuk. Nog een klapper Lelystad van 2,6% naar 4,1%. Dat was het; we hebben maar 6 gemeenten. De einduitslag voor Flevoland van 2,1% naar 3,2%.

Terwijl de caterering ons bediende met lekkere vegetarische hapjes en vegetarische soep, werd Melissa uitgenodigd voor het slotdebat. Ze hield niet meer op met lachen:
http://www.omroepflevoland.nl/009429dd-8f2b-4670-b774-60c5b913f430.aspx

Mannen in grijze streepjespakken, van VNO, van MKB en van wat niet al kwamen hun telefoonnummers afgeven. Wij konden er niet genoeg van krijgen. Toch nog even de statenvergaderzaal uitproberen.

Dat voelt goed. Als laatsten verlieten wij het Provinciehuis. We liepen niet, we zweefden.Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Nieuws