Noï van Mondfrans


Beleids­me­de­werker

Hoe heet je, waar woon je, wat voor (professionele) achtergrond heb je?

Mijn naam is Noï van Mondfrans (1998, hen/hun), ik ben een Eemnesser die inmiddels in Hilversum woont, in een woning gedeeld met vrienden en katten. In het dagelijks leven ben ik software architect te Amsterdam, maar inmiddels ben ik voor Parij voor de Dieren actief, als Fractiemedewerker in Flevoland en werkgroeplid in de Gooi- & Vechtstreek. Naast rechten voor dier en natuur, ben ik ook actief in Utrecht voor de transgendergemeenschap.

Waarom ben je actief geworden voor de Partij voor de Dieren?

Terwijl ik kort actief ben geweest voor andere partijen, was Partij voor de Dieren waar het kwartje echt viel. Een natuurinclusieve toekomst, voor alle inwoners van onze aardbol, alleen daar ligt onze toekomst. Partij voor de Dieren ziet dat wij niet los staan van onze leefomgeving. Onze ecologie is niet een probleem om op te lossen, maar de wereld waar wij het van moeten hebben. Die mentaliteit vertaald zich gelukkig ook nog eens naar een fijne, inclusieve en vriendelijke werkomgeving, waar ik mij maar al te graag voor inzet.

Wat is je favoriete plek in Flevoland?

Het Lumièrepark in Almere! In toenemende verstedelijking is het mega belangrijk om af en toe een beetje terug te kunnen trekken in een stukje groen.