Jesse Luij­endijk


Statenlid

Jesse brengt veel politieke ervaring in de lijst. Zo was hij in het verleden o.a. kennismedewerker bij de Statenfractie en is hij momenteel coördinator van de werkgroep Flevoland én gemeenteraadslid in Almere. Jesse staat bekend als een voorvechter van natuur en heeft ook een uitgebreide dossierkennis op dit gebied.

Actievoeren zit hem van jongs af aan al in het bloed. Nu wil Jesse de idealen van de Partij voor de Dieren in de Flevolandse Staten gaan uitdragen en daar vechten voor een groen, diervriendelijk en duurzaam Flevoland. Waar het voor iedereen prettig leven is, mens én dier. “De natuur in Flevoland staat al jaren onder druk. Steeds meer en meer wordt eraan geknaagd. Daar worden de mensen en de dieren de dupe van. Tijd om de hongerzucht naar meer en meer ruimte van de mens en haar economisch belang te stoppen en de natuur te waarderen zoals het is met haar eigen waarde en deze te beschermen en te versterken zo veel als mogelijk,” aldus Jesse.

Jesse is getrouwd, heeft 3 dochters en woont in Almere Buiten. “Ik wil zorgen dat mijn dochters straks ook nog een leefbare Aarde en Flevoland hebben om te wonen met een rijke Flora en Fauna.”

Gerelateerd

Beleids­me­de­werker gezocht (16-20 uur per week)

Solliciteer op een wereldbaan!

Partij voor de Dieren Provincie Flevoland zoekt een beleidsmedewerker voor 16 - 20 uur per week. De beleidsmedewerker biedt inhoudelijke en organisatorische ondersteuning aan de volksvertegenwoordigers. Het is een zelfstandige functie in een politieke omgeving, waarbij je de mogelijkheid krijgt om de idealen van de Partij voor de Dieren om te zetten in concrete voorstellen en acties. Om onze ambit...