Jesse Luij­endijk


Statenlid en frac­tie­voor­zitter

Jesse brengt veel politieke ervaring in de lijst. Zo was hij in het verleden o.a. kennismedewerker bij de Statenfractie en is hij momenteel coördinator van de werkgroep Flevoland én gemeenteraadslid in Almere. Jesse staat bekend als een voorvechter van natuur en heeft ook een uitgebreide dossierkennis op dit gebied.

Actievoeren zit hem van jongs af aan al in het bloed. Nu wil Jesse de idealen van de Partij voor de Dieren in de Flevolandse Staten gaan uitdragen en daar vechten voor een groen, diervriendelijk en duurzaam Flevoland. Waar het voor iedereen prettig leven is, mens én dier. “De natuur in Flevoland staat al jaren onder druk. Steeds meer en meer wordt eraan geknaagd. Daar worden de mensen en de dieren de dupe van. Tijd om de hongerzucht naar meer en meer ruimte van de mens en haar economisch belang te stoppen en de natuur te waarderen zoals het is met haar eigen waarde en deze te beschermen en te versterken zo veel als mogelijk,” aldus Jesse.

Jesse is getrouwd, heeft 3 dochters en woont in Almere Buiten. “Ik wil zorgen dat mijn dochters straks ook nog een leefbare Aarde en Flevoland hebben om te wonen met een rijke Flora en Fauna.”

Gerelateerd

Partij voor de Dieren stelt vragen over het afschot in de Oost­vaar­ders­plassen ondanks het landelijk verbod door vogel­griep

De Partij voor de Dieren Flevoland stelt vragen aan Gedeputeerde Staten over het geplande afschot van dieren in de Oostvaardersplassen, ondanks een landelijk verbod op afschot in verband met de verspreiding van vogelgriep. Statenlid Jesse Luijendijk: “Wij snappen niet dat het halen van een afschotquotum boven de volksgezondheid, de gezondheid van vogels en de belangen van pluimveehouders in de pr...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws